Enquête: Begrijpt u het Midden-Oosten nog? #durftevragen

(Welke vragen heeft u mbt het Midden-Oosten? Stel ze aan ons als u wil.)

Gisteren liet een Koerdische vriend uit Sulaymaniyah (Iraaks Koerdistan) enkele foto’s zien waarop diverse gruwelijkheden van de Koerdische oorlog met IS waren afgebeeld. Ik kan er maar niet aan wennen, de verschrikkingen van oorlog, die voortdurende strijd die eigenlijk al jaren in deze gebieden plaatsvindt. Het zegt iets over de wereld en tijd waarin we leven en dat fascineert mij, ondanks de gruwelijkheden.

Nee, ik ga geen uitgebreide analyse maken van de oorlog in het Midden-Oosten, niet hier althans. Wel ben ik ben ik met een mijn goede vriend Hans Luiten druk bezig een boekje te schrijven over de oorlog in Irak en Syrië. De titel is gelijk die van deze blog: Begrijpt u het Midden-Oosten nog? Het boek is niet van opzet om de vaak zeer complexe dynamiek van deze oorlog in de exacte details te beschrijven, maar meer om mensen de historische en conceptuele handvatten aan te reiken waarmee de lezer in staat wordt gesteld de actualiteit zonder teveel moeite te kunnen volgen. Het bieden van een eenvoudige historische context maakt naar onze mening al veel inzichtelijk.

Complexity Middle East - II

Hoe dan ook, het leek me in het kader van dit project goed om eens in kaart te brengen of, en indien, welke vragen u heeft met betrekking tot het Midden-Oosten. #Durftevragen naar uw vragen, aldus, het zou ons zeer helpen de grote hoeveelheid informatie te kaderen. Een antwoord kan ik niet altijd beloven, maar we doen ons best (in het boekje).

Stel u vraag via de comment-optie hieronder of per twitter aan @svennius, morgen zal ik, mits er voldoende vragen binnenkomen, een overzichtje van maken en wellicht een paar beantwoorden. Mogelijk zijn er mensen onder u die veel meer kennis hebben dan wij, dan spelen we er een aantal naar u door.

Alvast bedankt!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *